Certyfikacja
Certyfikacja systemu HACCP według przepisów prawnych nie jest obowiązkowa, jednakże potwierdza zgodność wdrożonego systemu z wymaganiami. Audyt powinien być przeprowadzony przez niezależną akredytowaną jednostkę. Audytorzy dokonują najpierw przeglądu istniejących procedur oraz instrukcji (przegląd dokumentacji), w kolejności, weryfikują, czy tryb postępowania zawarty w dokumentacji funkcjonuje w firmie (czyli jest wdrożony i przestrzegany). Po zakończeniu pomyślnie przeprowadzonego audytu wydawany jest certyfikat.
QA Solutions - Aktualności
IFS Food wersja 8
Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, IFS opublikował w kwietniu 8 wersję standardu IFS Food.
FSSC 22000 wersja 6
31 marca 2023 roku Fundacja FSSC opublikowała nową, 6 wersję standardu FSSC 22000.
Polityka prywatności Czytaj więcej
Klauzula informacyjna
Zmiany dotyczące przetwarzania danych osobowych, zgodnie z nowo obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679.