Grupy docelowe

System bezpieczeństwa żywności 22000 (FSSC 22000) został stworzony dla producentów żywności, którzy przetwarzają lub produkują zwierzęce lub łatwopsujące się roślinne produkty, produkty o długim terminie trwałości czy składniki żywności takie jak dodatki funkcjonale, witaminy czy bio-kultury. Jeżeli firma oprócz produkcji zajmuje się również transportem i magazynowaniem, system FSSC 22000 również obejmuje certyfikacją te obszary działalności firmy.

Producenci, którzy posiadają już certyfikat ISO 22000, potrzebują jedynie dodatkowego sprawdzenia wg wymagań PAS 220 w celu spełnienia wszystkich wymagań systemu certyfikacji wg FSSC 22000. Każdy producent żywności, niezależnie od wielkości, skomplikowania prowadzonej działalności czy też formy prawnej organizacji może wdrożyć i certyfikować system FSSC 22000.

QA Solutions - Aktualności

BRC wersja 8

 Od 1 lutego 2019 roku obowiązuje nowe wydanie standardu BRC – wersja 8.

Data: 2019-02-20 Czytaj więcej

Zgłoszenia Integrowana Produkcja Roślin

Od 01.01.2019 nastąpiła zmiana terminu zgłoszenia do certyfikacji Integrowanej Produkcji Roślin.

Data: 2019-01-31 Czytaj więcej

Polityka prywatności Czytaj więcej

Klauzula informacyjna

Zmiany dotyczące przetwarzania danych osobowych, zgodnie z nowo obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679.

Czytaj więcej