Grupy docelowe

System bezpieczeństwa żywności 22000 (FSSC 22000) został stworzony dla producentów żywności, którzy przetwarzają lub produkują zwierzęce lub łatwopsujące się roślinne produkty, produkty o długim terminie trwałości czy składniki żywności takie jak dodatki funkcjonale, witaminy czy bio-kultury. Jeżeli firma oprócz produkcji zajmuje się również transportem i magazynowaniem, system FSSC 22000 również obejmuje certyfikacją te obszary działalności firmy.

Producenci, którzy posiadają już certyfikat ISO 22000, potrzebują jedynie dodatkowego sprawdzenia wg wymagań PAS 220 w celu spełnienia wszystkich wymagań systemu certyfikacji wg FSSC 22000. Każdy producent żywności, niezależnie od wielkości, skomplikowania prowadzonej działalności czy też formy prawnej organizacji może wdrożyć i certyfikować system FSSC 22000.

QA Solutions - Aktualności

Eksport świeżych owoców i warzyw

Wyraźnie wzrasta znaczenie Certyfikatu Integrowanej Produkcji Roślin w sprzedaży świeżych owoców i warzyw.

 

Data: 2015-03-04 Czytaj więcej

Chain of Custody wersja 5

Certyfikacja zgodnie z nowym wydaniem Standardu łańcucha dostaw produktów certyfikowanych Global.G.A.P.

Data: 2015-03-03 Czytaj więcej

BRC wersja 7

Od 1 lipca 2015 roku zacznie obowiązywać nowe, 7 wydanie Globalnej Normy Bezpieczeństwa Żywności.

Data: 2015-03-02 Czytaj więcej