Grupy docelowe

Jakie przedsiębiorstwa mogą skorzystać z HACCP?

W Polsce zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 od 1 stycznia 2006r. wdrożenie systemu HACCP jest obowiązkowe we wszystkich przedsiębiorstwach sektora spożywczego uczestniczących w jakimkolwiek etapie produkcji, przetwarzania i dystrybucji żywności, tj. produkcji, dystrybucji, magazynowania, handlu, transportu oraz gastronomi, z wyłączeniem jedynie podstawowej produkcji rolnej. Dobra Praktyka Produkcyjna GMP oraz Dobra Praktyka Higieniczna GHP stanowi integralną część systemu HACCP zapewniając spełnienie wymagań określonych w przepisach prawnych.

QA Solutions - Aktualności

BRC wersja 8

 Od 1 lutego 2019 roku obowiązuje nowe wydanie standardu BRC – wersja 8.

Data: 2019-02-20 Czytaj więcej

Zgłoszenia Integrowana Produkcja Roślin

Od 01.01.2019 nastąpiła zmiana terminu zgłoszenia do certyfikacji Integrowanej Produkcji Roślin.

Data: 2019-01-31 Czytaj więcej

Polityka prywatności Czytaj więcej

Klauzula informacyjna

Zmiany dotyczące przetwarzania danych osobowych, zgodnie z nowo obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679.

Czytaj więcej