Grupy docelowe

Jakie przedsiębiorstwa mogą skorzystać z ISO 22000:2005?

Wymagania tej normy są ogólne i przeznaczone do zastosowania we wszystkich firmach, które włączone są w łańcuch żywnościowy, bez względu na ich wielkość i złożoność. Dotyczy to organizacji pośrednio i bezpośrednio zaangażowanych w łańcuch żywnościowy, np.:

  • producentów żywności, w tym transport i przechowywanie żywności,
  • zajmujących się dystrybucją żywności (np. hurtownie),
  • producentów dodatków do żywności i składników żywności,
  • producentów wyposażenia, opakowań, środków czystości,
  • usługodawców (np. mycie i dezynfekcja zakładu),
  • producentów pasz,
  • producentów pierwotnych.

QA Solutions - Aktualności

Eksport świeżych owoców i warzyw

Wyraźnie wzrasta znaczenie Certyfikatu Integrowanej Produkcji Roślin w sprzedaży świeżych owoców i warzyw.

 

Data: 2015-03-04 Czytaj więcej

Chain of Custody wersja 5

Certyfikacja zgodnie z nowym wydaniem Standardu łańcucha dostaw produktów certyfikowanych Global.G.A.P.

Data: 2015-03-03 Czytaj więcej

BRC wersja 7

Od 1 lipca 2015 roku zacznie obowiązywać nowe, 7 wydanie Globalnej Normy Bezpieczeństwa Żywności.

Data: 2015-03-02 Czytaj więcej