Korzyści z wdrożenia
Przedsiębiorcy decydujący się na certyfikację systemu HACCP otrzymują korzyści polegające przede wszystkim na wyprodukowaniu bezpiecznej żywności, a ponadto zyskują:
- Zapewnienie spełnienia oczekiwań klientów, dające gwarancję produktu o wysokiej jakości;
- Podnoszenie świadomości personelu oraz zwiększenie zaangażowania pracowników na wszystkich poziomach organizacyjnych;
- Możliwość szybkiego oraz bezpiecznego wprowadzania zmian;
- Szybsze i poprawne prowadzenie kontroli procesów produkcyjnych;
- Spełnienie wymagań prawa żywnościowego;
- Obniżenie kosztów działalności.
QA Solutions - Aktualności
IFS Food wersja 8
Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, IFS opublikował w kwietniu 8 wersję standardu IFS Food.
FSSC 22000 wersja 6
31 marca 2023 roku Fundacja FSSC opublikowała nową, 6 wersję standardu FSSC 22000.
Polityka prywatności Czytaj więcej
Klauzula informacyjna
Zmiany dotyczące przetwarzania danych osobowych, zgodnie z nowo obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679.